DNV GL w Polsce

Webinarium: Zmiany w standardzie IFS – wersja 6.1

IFS v 6.1 webinarium DNV GL

Zapraszamy do udziału w bezpłatnym webinarium już 30 maja o godz. 10:00. Prowadzący: Dominik Lisiewski

Standard IFS w wersji 6.1 wchodzi w życie dnia 1-go lipca 2018 roku. Wszystkie firmy, które planują proces certyfikacji swojego systemu po tym terminie są zobowiązane do skutecznego wdrożenia nowych wymagań opublikowanych pod koniec 2017 roku.  

Zazwyczaj zmiany, z którymi muszą się mierzyć organizacje są konsekwencją programu usprawniania standardu IFS w wyniku m.in: 

  • zmieniających się oczekiwań sieci handlowych, 
  • incydentów rynkowych, 
  • wskazówek formułowanych przez GFSI (Global Food Safety Initiative)
  • obserwacji procesów certyfikacji. 

Tym razem kluczowe zmiany w standardzie IFS 6.1 są związane z poważnym problemem fałszowania żywności (tzw. Food fraud). Zarówno regulatorzy, odpowiedzialny biznes spożywczy, jak i właściciele standardów wciąż zastanawiają się jak zapobiegać zdarzeniom podobnych do „horse meat case” sprzed kilku lat, czyli pojawieniu się na rynku dużej ilości mięsa końskiego udającego inne rodzaje mięsa.


Dlaczego warto wziąć udział?


Webinarium ma na celu poinformować o najistotniejszych zmianach w nowej wersji normy IFS oraz przypomnieć te wymagania, które komitet techniczny IFS wskazał jako obszary do pogłębionego badania audytowego (znakowanie żywności, nadzorowanie alergenów).


Dla kogo?


Pełnomocnicy i specjaliści ds. systemów zarządzania, managerowie i inżynierowie jakości, audytorzy wewnętrzni oraz osoby zajmujące się na co dzień zarządzaniem, funkcjonowaniem i administrowaniem systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Agenda


10:00 – rozpoczęcie webinarium         
10:10 – zajęcia webinaryjne         
11:00 – sesja pytań i odpowiedzi         
11:15 – podsumowanie i zakończenie

Prowadzący


Dominik Lisiewski – doświadczony audytor i wykładowca, DNV GL
 

Rezerwacje i zgłoszenia


Zgłoszenia na webinarium prosimy nadsyłać do dnia 29 maja 2018 r. do godziny 16:00. W dniu webinarium o godz. 09:00 do uczestników zostanie przesłany e-mail z linkiem do wydarzenia oraz instrukcją do zalogowania się na platformie. W razie pytań prosimy o kontakt: webinaria@dnvgl.com. Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

Pozostałe informacje


Udział w webinarium jest bezpłatny. 
Koszt imiennego zaświadczenia o uczestnictwie to 50,00 zł netto (61,50 zł brutto).
Koszt nagrania z webinarium to 50,00 zł netto (61,50 zł brutto).

W międzyczasie zapraszamy do zapoznania się z treścią artykułu autorstwa Dominika Liesiewskiego na temat IFS 6.1, fałszowania żywności i do pobrania publikacji Ryzyko dla bezpieczeństwa żywności - historia sukcesu MENY

Kontakt:

Weź udział w webinarium

Zapisz się

Newsletter - bądź zawsze na bieżąco

Zapisz się

Gdzie:

Online

Opłata:

Darmowe

Standard IFS w wersji 6.1 wchodzi w życie dnia 1-go lipca 2018 roku. Wszystkie firmy, które planują proces certyfikacji swojego systemu po tym terminie są zobowiązane do skutecznego wdrożenia nowych wymagań opublikowanych pod koniec 2017 roku.  

Zazwyczaj zmiany, z którymi muszą się mierzyć organizacje są konsekwencją programu usprawniania standardu IFS w wyniku m.in: 

  • zmieniających się oczekiwań sieci handlowych, 
  • incydentów rynkowych, 
  • wskazówek formułowanych przez GFSI (Global Food Safety Initiative)
  • obserwacji procesów certyfikacji. 

Tym razem kluczowe zmiany w standardzie IFS 6.1 są związane z poważnym problemem fałszowania żywności (tzw. Food fraud). Zarówno regulatorzy, odpowiedzialny biznes spożywczy, jak i właściciele standardów wciąż zastanawiają się jak zapobiegać zdarzeniom podobnych do „horse meat case” sprzed kilku lat, czyli pojawieniu się na rynku dużej ilości mięsa końskiego udającego inne rodzaje mięsa.


Dlaczego warto wziąć udział?


Webinarium ma na celu poinformować o najistotniejszych zmianach w nowej wersji normy IFS oraz przypomnieć te wymagania, które komitet techniczny IFS wskazał jako obszary do pogłębionego badania audytowego (znakowanie żywności, nadzorowanie alergenów).


Dla kogo?


Pełnomocnicy i specjaliści ds. systemów zarządzania, managerowie i inżynierowie jakości, audytorzy wewnętrzni oraz osoby zajmujące się na co dzień zarządzaniem, funkcjonowaniem i administrowaniem systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Agenda


10:00 – rozpoczęcie webinarium         
10:10 – zajęcia webinaryjne         
11:00 – sesja pytań i odpowiedzi         
11:15 – podsumowanie i zakończenie

Prowadzący


Dominik Lisiewski – doświadczony audytor i wykładowca, DNV GL
 

Rezerwacje i zgłoszenia


Zgłoszenia na webinarium prosimy nadsyłać do dnia 29 maja 2018 r. do godziny 16:00. W dniu webinarium o godz. 09:00 do uczestników zostanie przesłany e-mail z linkiem do wydarzenia oraz instrukcją do zalogowania się na platformie. W razie pytań prosimy o kontakt: webinaria@dnvgl.com. Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

Pozostałe informacje


Udział w webinarium jest bezpłatny. 
Koszt imiennego zaświadczenia o uczestnictwie to 50,00 zł netto (61,50 zł brutto).
Koszt nagrania z webinarium to 50,00 zł netto (61,50 zł brutto).

W międzyczasie zapraszamy do zapoznania się z treścią artykułu autorstwa Dominika Liesiewskiego na temat IFS 6.1, fałszowania żywności i do pobrania publikacji Ryzyko dla bezpieczeństwa żywności - historia sukcesu MENY