DNV GL w Polsce

Audytor wewnętrzny BRC Food, IFS, HACCP

Szkolenie oparte jest o wymagania norm BRC Global Standard for Food Safety wyd. 6, International Food Standard wersja 6 i standard HACCP.

Kontakt:

Magdalena Nadstawna Magdalena Nadstawna
Menedżer ds. Jakości i Sprzedaży Szkoleń
Tel +48 664 012 114 | +48 58 511 50 24

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

ZAPISZ SIĘ
UDOSTĘPNIJ:
DRUKUJ:
Partner with DNV GL

Training Information

  • Długość szkolenia:

    2 dni

  • Dodatkowe informacje:

    Do ceny szkolenia należy doliczyć 23% podatku VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. Cena obejmuje koszty: materiałów szkoleniowych, wydania certyfikatu / zaświadczenia, przerw kawowych oraz obiadu.

Co zyskujesz


Podczas szkolenia uczestnicy dowiedzą się: 
  • Jak optymalnie zarządzać bezpieczeństwem żywności przy pomocy standardów IFS, BRC i HACCP?
  • Co robić w celu utrzymania i ciągłego doskonalenia wprowadzonych standardów?  
  • W jaki sposób standardy IFS, BRC i HACCP przyczyniają się do bezpieczeństwa produkcji Twojego zakładu?
  • Jakie są najczęściej popełniane błędy w obszarze zarządzania jakością? 
  • Jak wygląda proces audytowania?

Odbiorcy szkolenia


Szkolenie jest kierowane do osób odpowiedzialnych za budowę, nadzór i doskonalenie systemu zarządzania w firmie spożywczej.

Zawartość szkolenia


  • Kluczowe wymagania standardów – przypomnienie
  • Rola audytorów w firmie spożywczej
  • Interpretacja listy wymagań standardu BRC, IFS, HACCP oraz zasady ich oceny
  • Planowanie audytów w oparciu o identyfikację i ocenę ryzyka związanego z wyrobami, procesami
  • Ocena świadomości pracowników – kluczowego elementu systemu HACCP
  • Analiza wyników audytów i formułowanie danych do przeglądu systemu przez zespół HACCP
  • Analiza wniosków dla zarządu firmy i podstawy do planowania kolejnych audytów wewnętrznych
  • Ocena elementów potwierdzających skuteczność funkcjonowania systemów
  • Raport z oceny wg IFS i BRC