DNV GL w Polsce

Audytor wewnętrzny ISO 22000:2018

Szkolenie jest kierowane do osób, których zadaniem jest weryfikacja skuteczności posiadanego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Ale także do osób pragnących rozwijać swoją wiedzę w kierunku zarządzania obszarem kontroli procesów i wyrobów ze szczególnym uwzględnieniem ich bezpieczeństwa.

Kontakt:

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

Zapisz się

Chcesz otrzymywać Newsletter DNV GL?

Zapisz się
Audytor wewnętrzny ISO 22000 w zakładzie

Training Information

  • Długość szkolenia:

    2 dni

  • Cena:

    1000 zł netto

  • Dodatkowe informacje:

    Do ceny szkolenia należy doliczyć 23% podatku VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. Cena obejmuje koszty: materiałów szkoleniowych, wydania certyfikatu / zaświadczenia, przerw kawowych oraz obiadu.

  • Termin
    Dodaj do kalendarza 2019/05/22 09:00 2019/05/23 18:00 Audytor wewnętrzny ISO 22000:2018 Szkolenie jest kierowane do osób, których zadaniem jest weryfikacja skuteczności posiadanego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Ale także do osób pragnących rozwijać swoją wiedzę w kierunku zarządzania obszarem kontroli procesów i wyrobów ze szczególnym uwzględnieniem ich bezpieczeństwa.
    https://www.dnvgl.pl/training/audytor-wewnetrzny-iso-22000-2018-66259
    Dodajesz tylko szkolenie do kalendarza, pamiętaj, aby zarejestrować się na szkolenie.
    Gdynia false YYYY/MM/DD akeGphYOczrmtQTfhmEQ22349

Terminy szkolenia

Data
Lokalizacja
Data
22 - 23.05.2019 r.
Lokalizacja
Gdynia

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz: 

  • Zrozumienie wymagań oraz funkcjonowanie standardu ISO 22000,
  • Wiedzę z zakresu: procesu audytu oraz wymaganych działań w poszczególnych jego etapach: planowanie, wykonanie, raportowanie, działania poaudytowe; technik audytowania, sposobu klasyfikacji i zapisywania spostrzeżeń, sposobu dokumentowania,
  • Nabycie umiejętności zarządzania ryzykiem i planowania obszarów audytów w oparciu o identyfikację i analizę zagrożeń oraz ocenę ryzyka,
  • Wiedzę na temat przeprowadzenia poszczególnych etapów procesu audytu i prawidłowych działań poaudytowych,
  • Prawidłowego formułowania, klasyfikowania spostrzeżeń oraz dokumentowania audytu.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są osoby odpowiedzialne za weryfikację i utrzymanie systemów bezpieczeństwa żywności – m.in. pełnomocnicy, audytorzy wewnętrzni i audytorzy dostawców, kandydaci na audytorów wewnętrznych, osoby prowadzące działalność doradczą w zakresie systemów zarządzania i ich weryfikacji

Zawartość szkolenia

  • Miejsce organizacji w łańcuchu żywnościowym,
  • Podstawowe wymagania prawa żywnościowego,
  • Wymagania standardu ISO 22000:20018,
  • Planowanie audytów w oparciu o identyfikację i ocenę ryzyka związanego z wyrobami, procesami,
  • Kompetencje audytora,
  • Zasady prowadzenia audytu zgodnie z ISO 19011,
  • Planowanie i przygotowanie do audytu: opracowanie  listy pytań kontrolnych do danego obszaru,
  • Praktyczne i skuteczne prowadzenie audytu: komunikacja, formułowanie pytań, poszukiwanie dowodów z uzyskaniem informacji zwrotnych,
  • Dokumentowanie wyników audytu: przygotowanie raportu: doskonalenie umiejętności formułowania i klasyfikacji spostrzeżeń,
  • Weryfikacja wiedzy zdobytej na szkoleniu – test.