DNV GL w Polsce

Audytor wiodący ISO 22000:2005

Kurs ten jest przeznaczony dla osób zawodowo zajmujących się bezpieczeństwem żywności, audytami lub zarządzaniem ryzykiem w firmie i pragnącymi rozwijać swoje umiejętności. Uczestnicy kursu uzyskają wiedzę przydatną do wdrożeniu systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności lub do oceny systemu we własnej firmie lub systemu wdrożonego przez dostawców i usługodawców.

Kontakt:

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

Zapisz się

Chcesz otrzymywać Newsletter DNV GL?

Zapisz się
UDOSTĘPNIJ:
DRUKUJ:
Partner with DNV GL

Training Information

  • Długość szkolenia:

    5 dni

  • Cena:

    3250 zł netto

  • Dodatkowe informacje:

    Do ceny szkolenia należy doliczyć 23% podatku VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. Cena obejmuje koszty: materiałów szkoleniowych, wydania certyfikatu / zaświadczenia, przerw kawowych oraz obiadu.

Co zyskujesz

Ambicją kursu jest rozpowszechnienie wiedzy o standardzie ISO 22000 a przede wszystkim o kluczowym znaczeniu skutecznego audytowania w procesie ciągłego doskonalenia systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Uczestnicy będą w stanie :

  • zinterpretować wymagania normy ISO 22000:2005 dla potrzeb realizowanego audytu,
  • posiadać umiejętności planowania, realizacji audytów (zarówno wewnętrznych jak i drugiej strony oraz audytów certyfikacyjnych) i raportowania ich wyników a także oceny realizacji wymaganych działań korygujących
  • zrozumieć i stosować zasady komunikowania się na audycie, mechanizmy uzyskiwania informacji oraz ich analizowania.
  • wykorzystać wiedzę w zakresu identyfikacji i zarządzania ryzykiem.

Odbiorcy szkolenia

Szkolenie skierowane jest do osób odpowiedzialnych za system zarządzania w firmie spożywczej, którzy mają zadanie zbudować i nadzorować system gwarantujący, że żywność jest bezpieczna dla konsumenta i spełnia dodatkowe wymagania klientów. Szkolenie jest przeznaczone dla Pełnomocników oraz audytorów wewnętrznych zajmujących się bezpieczeństwem żywności, opakowań i materiałów do kontaktu z żywnością.

Zawartość szkolenia

  • Cele i korzyści biznesowe posiadania skutecznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności opartego o nadzór nad procesami: planowanie, wdrożenie, weryfikacja i doskonalenie a także mechanizmów ciągłego nadzoru
  • Ustanowienie zakresu systemu zarządzania i polityki dla systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz elementów zarządzania a kluczowymi ryzykami
  • Proces audytu, jego cele i metody prowadzenia a także najlepsze dostępne praktyki w planowaniu, realizacji i raportowaniu wyników audytu
  • Lokalne wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności wynikające z prawa, kultury, dostępnych praktyk i różnorodności podejścia do interpretacji normy ISO 22000:2005
  • Egzamin