DNV GL w Polsce

Doskonalenie systemu zarządzania żywności – na bazie doświadczeń z audytów IFS i BRC

​Szkolenie oparte jest o doświadczenia audytorów certyfikujących na zgodność z wymagania norm BRC Global Standard for Food Safety wyd. 6, International Food Standard wersja 6 i standard HACCP.

Kontakt:

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

Zapisz się

Chcesz otrzymywać Newsletter DNV GL?

Zapisz się
UDOSTĘPNIJ:
DRUKUJ:
Partner with DNV GL

Training Information

  • Długość szkolenia:

    1 dzień

  • Cena:

    600 zł netto

  • Dodatkowe informacje:

    Do ceny szkolenia należy doliczyć 23% podatku VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. Cena obejmuje koszty: materiałów szkoleniowych, wydania certyfikatu/ zaświadczenia, przerw kawowych oraz obiadu.

Szkolenie oparte jest o doświadczenia audytorów certyfikujących na zgodność z wymagania norm BRC Global Standard for Food Safety wyd. 6, International Food Standard wersja 6 i standard HACCP.

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uczestnicy dowiedzą się: jak interpretować wymagania IFS i BRC w oparciu o analizę ryzyka. Dowiedzą się jak optymalnie zarządzać tymi elementami systemu bezpieczeństwem żywności tak aby udoskonalić swój system oraz uniknąć najczęściej powtarzających się niezgodności podczas audytów certyfikacyjnych.  Inne poruszane tematy to zasady ciągłego aktualizowania zakładowych procedur związanych z bezpieczeństwem produkcji oraz najczęściej popełniane błędy w obszarze zarządzania jakością oraz oceny tych sytuacji przez audytorów?

Obiorcy szkolenia

Szkolenie jest kierowane do osób odpowiedzialnych za nadzór i doskonalenie systemu zarządzania w firmie spożywczej zgodnego z wymaganiami IFS i BRC i poszukujące informacji o obszarach doskonalenia systemu.

Zawartość szkolenia

  • Kluczowe wymagania standardów – przypomnienie wraz z wskazówki jakie są najczęstsze błędy w interpretacji.
  • Aktualne zalecenia właścicieli standardów w zakresie interpretacji wymagań.
  • Wskazówki dotyczące analizy zagrożeń wykorzystywanej jako narzędzie do właściwego zrozumienia wymagań IFS i BRC.
  • Nadzór nad systemem w oparciu o identyfikację i ocenę ryzyka związanego z wyrobami, procesami.
  • Budowanie świadomości pracowników jako kluczowego elementu systemu HACCP w oparciu o przeprowadzoną analizę ryzyka.
  • Analiza wyników audytów, inspekcji, reklamacji oraz niegodności wewnętrznych w formułowanie danych do przeglądu i doskonalenia systemu.
  • Wyniki audytów certyfikacyjnych – stwierdzone niezgodności  wraz z ich oceną oraz akceptowalnymi działaniami korygującymi.