DNV GL w Polsce

Ocena ryzyka zakupu sfałszowanych surowców

Ocena ryzyka zakupu sfałszowanych surowców

Umiejętność szacowania ryzyka stanowi jedną z podstawowych kompetencji Pełnomocnika ds. bezpieczeństwa żywności. Szkolenie pozwala nabyć lub doprecyzować posiadaną wiedzę, poprzez warsztaty praktyczne (80% ćwiczeń, 20% teorii), w oparciu o bardzo aktualne wymagania norm bezpieczeństwa żywności: FSSC 22000, IFS Food, oraz BRC Food.

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz:

  • Wiedzę nt. najczęściej wykrywanych zafałszowań w w Polsce, UE  i na świecie,
  • Umiejętność szacowania ryzyka,
  • Umiejętność budowania systemu przeciwdziałania zafałszowaniom i oszustwom.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy przemysłu spożywczego. Głównie osoby zajmujące się funkcjonowaniem systemów jakościowych, pracownicy działów zakupu oraz wyższa kadra zarządzająca. 

Zawartość szkolenia

  • Przegląd najczęściej wykrywanych zafałszowań żywności w Polsce i w Unii Europejskiej, rodzaje zafałszowań,
  • Wymagania standardów, FSSC 22000, BRC i IFS w zakresie przeciwdziałania zafałszowaniom i oszustwom oraz gwarantowania autentyczności żywności,
  • Wykorzystanie metodologii VACCP i TACCP w ocenie ryzyka zakupu zafałszowanych surowców, czyli zbieranie danych do analizy od dostawców (właściwy formularz kwalifikacji dostawcy) oraz dane zewnętrzne (z rynku i od instytucji rządowych),
  • Przedstawienie dwóch metodyk oceny ryzyka zakupu zafałszowanych surowców w zależności od polityki zakupowej firmy – warsztaty z dokumentacją,
  • Wdrożenie wyników oceny ryzyka „food fraud” do procedury przyjęcia i badania surowców,
  • Inne (poza badaniami) metody eliminacji ryzyka zakupu zafałszowanych surowców.

Kontakt:

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

Zapisz się

Chcesz otrzymywać Newsletter DNV GL?

Zapisz się

Kiedy:

3 grudnia 2019

Add to calendar 2019/12/03 09:00 2019/12/03 18:00 Ocena ryzyka zakupu sfałszowanych surowców Umiejętność szacowania ryzyka stanowi jedną z podstawowych kompetencji Pełnomocnika ds. bezpieczeństwa żywności. Szkolenie pozwala nabyć lub doprecyzować posiadaną wiedzę, poprzez warsztaty praktyczne (80% ćwiczeń, 20% teorii), w oparciu o bardzo aktualne wymagania norm bezpieczeństwa żywności: FSSC 22000, IFS Food, oraz BRC Food.
https://www.dnvgl.pl/training/ocena-ryzyka-zakupu-sfalszowanych-surowcow-138184
This only adds the event to your calendar, please remember to register for this event.
Warszawa false YYYY/MM/DD akeGphYOczrmtQTfhmEQ22349
Available dates and venues

Długość szkolenia:

1 dzień

Cena:

700 zł netto

Dodatkowe informacje:

Do ceny szkolenia należy doliczyć 23% podatku VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. Cena obejmuje koszty: materiałów szkoleniowych, wydania zaświadczenia, przerw kawowych oraz obiadu.

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz:

  • Wiedzę nt. najczęściej wykrywanych zafałszowań w w Polsce, UE  i na świecie,
  • Umiejętność szacowania ryzyka,
  • Umiejętność budowania systemu przeciwdziałania zafałszowaniom i oszustwom.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy przemysłu spożywczego. Głównie osoby zajmujące się funkcjonowaniem systemów jakościowych, pracownicy działów zakupu oraz wyższa kadra zarządzająca. 

Zawartość szkolenia

  • Przegląd najczęściej wykrywanych zafałszowań żywności w Polsce i w Unii Europejskiej, rodzaje zafałszowań,
  • Wymagania standardów, FSSC 22000, BRC i IFS w zakresie przeciwdziałania zafałszowaniom i oszustwom oraz gwarantowania autentyczności żywności,
  • Wykorzystanie metodologii VACCP i TACCP w ocenie ryzyka zakupu zafałszowanych surowców, czyli zbieranie danych do analizy od dostawców (właściwy formularz kwalifikacji dostawcy) oraz dane zewnętrzne (z rynku i od instytucji rządowych),
  • Przedstawienie dwóch metodyk oceny ryzyka zakupu zafałszowanych surowców w zależności od polityki zakupowej firmy – warsztaty z dokumentacją,
  • Wdrożenie wyników oceny ryzyka „food fraud” do procedury przyjęcia i badania surowców,
  • Inne (poza badaniami) metody eliminacji ryzyka zakupu zafałszowanych surowców.

Terminy szkolenia

Data Lokalizacja
Data
4.09.2019 r. 
Lokalizacja
Warszawa
Data
3.12.2019 r. 
Lokalizacja
Warszawa