DNV GL w Polsce

Ochrona żywności

Podstawą szkolenia są wymagania standardów IFS, BRC oraz normy ISO 22002-1, która jest zbiorem dobrych praktyk w schemacie certyfikacji FSSC 22000:2011, a przede wszystkim wymagania specyfikacji PAS 96:2010 „Defending food and drink”.

Kontakt:

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

TAK

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

ZAPISZ SIĘ
UDOSTĘPNIJ:
DRUKUJ:
Partner with DNV GL

Training Information

  • Długość szkolenia:

    1 dzień

  • Cena:

    600 zł netto

  • Dodatkowe informacje:

    Do ceny szkolenia należy doliczyć 23% podatku VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. Cena obejmuje koszty: materiałów szkoleniowych, wydania certyfikatu / zaświadczenia, przerw kawowych oraz obiadu.

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uczestnicy dowiedzą się: Jak oceniać ryzyko – identyfikować krytyczne punkty dotyczące bezpieczeństwa w łańcuchu powstawania żywności? Jak ograniczyć ryzyko skażenia wyrobu, aktów sabotażu? Jak zarządzać sytuacjami kryzysowymi? Jak budować świadomość pracowników w zakresie ochrony żywności?

Odbiorcy szkolenia

Osoby odpowiedzialne za budowanie i utrzymanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o najwyższe standardy i wymagania.  Najwyższe kierownictwo firmy, pełnomocnicy ds. jakości, audytorzy wewnętrzni, osoby odpowiedzialne za politykę personalną.

Osoby odpowiedzialne za ochronę zakładu oraz nadzór nad pracownikami.

Zawartość szkolenia

  • Bezpieczeństwo żywności a ochrona żywności.
  • Przykładowe zagrożenia w produkcji.
  • Wymagania dostępnych na rynku standardów w zakresie food defense.
  • TACCP analiza zagrożeń i ocena ryzyka działań złośliwych, umyślnych, bioterroryzmu i sabotażu.
  • Działania prewencyjne ukierunkowane na: „czynnik ludzki”, ograniczanie ryzyka w obszarze zakładu, procesu, produktu oraz usługodawców i dostawców.
  • Procedura gotowości i zarządzania zdarzeniami kryzysowymi.