DNV GL w Polsce

Wymagania ISO 22000:2018

Wymagania ISO 22000:2018

Szkolenie pozwala zrozumieć wymagania normy, zmiany w standardzie w odniesieniu do wydania z 2005 r., sposób przeprowadzania przeglądu i określenia miejsca organizacji. Uczestnicy nabędą również praktyczne umiejętności w zakresie zarządzania standardem.

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz: 

  • Zrozumienie wymagań oraz funkcjonowanie standardu ISO 22000,
  • Wiedzę z zakresu zmian w standardzie w odniesieniu do wydania z 2005 roku,
  • Wiedzę w zakresie sposobu przeprowadzania przeglądu i określenia miejsca organizacji oraz poziomu wdrożenia wymagań,
  • Praktyczne umiejętności w zakresie zarządzania standardem oraz interpretacji wymagań.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy zakładów związanych z produkcją żywności, posiadających standard lub planujących jego wdrożenie, osoby odpowiedzialne za wdrożenie, weryfikację i utrzymanie systemów bezpieczeństwa żywności – m.in. pełnomocnicy, audytorzy wewnętrzni, kontrola jakości, osoby prowadzące działalność doradczą w zakresie systemów zarządzania.

Zawartość szkolenia

  • Miejsce organizacji w łańcuchu żywnościowym,
  • Podstawowe wymagania prawa żywnościowego,
  • Zarządzanie ryzykiem w produkcji żywności,
  • ISO 22000:2018 schemat certyfikacji,
  • Wymagania standardu ISO 22000:2018 i zmiany w stosunku do wydania z 2005 roku,
  • Struktura podstawowa HLS oraz specyficzne wymagania dla ISO 22000, 
  • Planowanie procesu wdrażania i przejścia na wydanie z roku 2018,
  • Praktyczna interpretacja kluczowych wymagań,
  • Forma szkolenia: prezentacja oraz ćwiczenia. 

Kontakt:

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

Zapisz się

Chcesz otrzymywać Newsletter DNV GL?

Zapisz się

Długość szkolenia:

1 dzień

Cena:

700 zł netto

Dodatkowe informacje:

Do ceny szkolenia należy doliczyć 23% podatku VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. Cena obejmuje koszty: materiałów szkoleniowych, wydania certyfikatu / zaświadczenia, przerw kawowych oraz obiadu.

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz: 

  • Zrozumienie wymagań oraz funkcjonowanie standardu ISO 22000,
  • Wiedzę z zakresu zmian w standardzie w odniesieniu do wydania z 2005 roku,
  • Wiedzę w zakresie sposobu przeprowadzania przeglądu i określenia miejsca organizacji oraz poziomu wdrożenia wymagań,
  • Praktyczne umiejętności w zakresie zarządzania standardem oraz interpretacji wymagań.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy zakładów związanych z produkcją żywności, posiadających standard lub planujących jego wdrożenie, osoby odpowiedzialne za wdrożenie, weryfikację i utrzymanie systemów bezpieczeństwa żywności – m.in. pełnomocnicy, audytorzy wewnętrzni, kontrola jakości, osoby prowadzące działalność doradczą w zakresie systemów zarządzania.

Zawartość szkolenia

  • Miejsce organizacji w łańcuchu żywnościowym,
  • Podstawowe wymagania prawa żywnościowego,
  • Zarządzanie ryzykiem w produkcji żywności,
  • ISO 22000:2018 schemat certyfikacji,
  • Wymagania standardu ISO 22000:2018 i zmiany w stosunku do wydania z 2005 roku,
  • Struktura podstawowa HLS oraz specyficzne wymagania dla ISO 22000, 
  • Planowanie procesu wdrażania i przejścia na wydanie z roku 2018,
  • Praktyczna interpretacja kluczowych wymagań,
  • Forma szkolenia: prezentacja oraz ćwiczenia. 

Zobacz także

Aktualności

Najnowsze wiadomości Business Assurance

Wyszukiwarka szkoleń

Znajdź interesujące Cię szkolenie

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze informacje z branży certyfikacji

O DNV GL - Business Assurance

Akredytowana jednostka certyfikująca