DNV GL w Polsce

Wymagania ISO 22000:2018

Wymagania ISO 22000:2018

Szkolenie pozwala zrozumieć wymagania normy, zmiany w standardzie w odniesieniu do wydania z 2005 r., sposób przeprowadzania przeglądu i określenia miejsca organizacji. Uczestnicy nabędą również praktyczne umiejętności w zakresie zarządzania standardem.

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz: 

  • Zrozumienie wymagań oraz funkcjonowanie standardu ISO 22000,
  • Wiedzę z zakresu zmian w standardzie w odniesieniu do wydania z 2005 roku,
  • Wiedzę w zakresie sposobu przeprowadzania przeglądu i określenia miejsca organizacji oraz poziomu wdrożenia wymagań,
  • Praktyczne umiejętności w zakresie zarządzania standardem oraz interpretacji wymagań.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy zakładów związanych z produkcją żywności, posiadających standard lub planujących jego wdrożenie, osoby odpowiedzialne za wdrożenie, weryfikację i utrzymanie systemów bezpieczeństwa żywności – m.in. pełnomocnicy, audytorzy wewnętrzni, kontrola jakości, osoby prowadzące działalność doradczą w zakresie systemów zarządzania.

Zawartość szkolenia

  • Miejsce organizacji w łańcuchu żywnościowym,
  • Podstawowe wymagania prawa żywnościowego,
  • Zarządzanie ryzykiem w produkcji żywności,
  • ISO 22000:2018 schemat certyfikacji,
  • Wymagania standardu ISO 22000:2018 i zmiany w stosunku do wydania z 2005 roku,
  • Struktura podstawowa HLS oraz specyficzne wymagania dla ISO 22000, 
  • Planowanie procesu wdrażania i przejścia na wydanie z roku 2018,
  • Praktyczna interpretacja kluczowych wymagań,
  • Forma szkolenia: prezentacja oraz ćwiczenia. 

Szkolenia realizowane są w formie online (zdalnie) za pomocą platformy ClickMeeting 

Informacje organizacyjne 

  • Najpoźniej 3 dni przed terminem szkolenia online zostanie wysłana informacja potwierdzająca przeprowadzenie bądź anulowanie szkolenia. 
  • Wraz z informacją potwierdzającą przeprowadzenie szkolenia online zostanie przesłany link z możliwością sprawdzenia połączenia z platformą. W przypadku jakichkolwiek problemów prosimy o kontakt: Szkolenia@dnvgl.com 
  • Na 30 min przed rozpoczęciem szkolenia zostanie wysłany link z dostępem do platformy na e-maile podane przez uczestników
UWAGA! Warunkiem koniecznym do wzięcia udziału jest zakup szkolenia poprzez wybranie opcji „Dodaj do koszyka” i sfinalizowanie całego procesu zakupu. Informacje na temat wymagań sprzętowych 
  • Wymagane jest stabilne łącze internetowe oraz sprawdzenie swoich systemów audio
  • 1.4GHz Intel® Pentium® 4 lub szybszy (bądź równoważny) dla Microsoft® Windows® XP lub Windows 7
  • 2GHz Pentium 4 lub szybszy (bądź równoważny) dla Windows Vista® Windows XP, Windows Vista, Windows 7 lub Windows 8 (32-bitowy/64-bitowy z 32-bitową przeglądarką)
  • 512MB pamięci RAM (rekomendowane 1GB) dla Windows XP lub Windows 7; 1GB pamięci RAM (rekomendowane 2GB) dla Windows Vista lub Windows 8
  • Wymagana przeglądarka Google Chrome
  • Adobe® Flash® Player 11.3 dla wszystkich użytkowników (organizatorów, prezenterów, uczestników i administratorów). Dostępne porty 1935, 443 i 80

Co zyskujesz

Podczas szkolenia uzyskasz: 

  • Zrozumienie wymagań oraz funkcjonowanie standardu ISO 22000,
  • Wiedzę z zakresu zmian w standardzie w odniesieniu do wydania z 2005 roku,
  • Wiedzę w zakresie sposobu przeprowadzania przeglądu i określenia miejsca organizacji oraz poziomu wdrożenia wymagań,
  • Praktyczne umiejętności w zakresie zarządzania standardem oraz interpretacji wymagań.

Odbiorcy szkolenia

Odbiorcami szkolenia są pracownicy zakładów związanych z produkcją żywności, posiadających standard lub planujących jego wdrożenie, osoby odpowiedzialne za wdrożenie, weryfikację i utrzymanie systemów bezpieczeństwa żywności – m.in. pełnomocnicy, audytorzy wewnętrzni, kontrola jakości, osoby prowadzące działalność doradczą w zakresie systemów zarządzania.

Zawartość szkolenia

  • Miejsce organizacji w łańcuchu żywnościowym,
  • Podstawowe wymagania prawa żywnościowego,
  • Zarządzanie ryzykiem w produkcji żywności,
  • ISO 22000:2018 schemat certyfikacji,
  • Wymagania standardu ISO 22000:2018 i zmiany w stosunku do wydania z 2005 roku,
  • Struktura podstawowa HLS oraz specyficzne wymagania dla ISO 22000, 
  • Planowanie procesu wdrażania i przejścia na wydanie z roku 2018,
  • Praktyczna interpretacja kluczowych wymagań,
  • Forma szkolenia: prezentacja oraz ćwiczenia. 

Szkolenia realizowane są w formie online (zdalnie) za pomocą platformy ClickMeeting 

Informacje organizacyjne 

  • Najpoźniej 3 dni przed terminem szkolenia online zostanie wysłana informacja potwierdzająca przeprowadzenie bądź anulowanie szkolenia. 
  • Wraz z informacją potwierdzającą przeprowadzenie szkolenia online zostanie przesłany link z możliwością sprawdzenia połączenia z platformą. W przypadku jakichkolwiek problemów prosimy o kontakt: Szkolenia@dnvgl.com 
  • Na 30 min przed rozpoczęciem szkolenia zostanie wysłany link z dostępem do platformy na e-maile podane przez uczestników
UWAGA! Warunkiem koniecznym do wzięcia udziału jest zakup szkolenia poprzez wybranie opcji „Dodaj do koszyka” i sfinalizowanie całego procesu zakupu. Informacje na temat wymagań sprzętowych 
  • Wymagane jest stabilne łącze internetowe oraz sprawdzenie swoich systemów audio
  • 1.4GHz Intel® Pentium® 4 lub szybszy (bądź równoważny) dla Microsoft® Windows® XP lub Windows 7
  • 2GHz Pentium 4 lub szybszy (bądź równoważny) dla Windows Vista® Windows XP, Windows Vista, Windows 7 lub Windows 8 (32-bitowy/64-bitowy z 32-bitową przeglądarką)
  • 512MB pamięci RAM (rekomendowane 1GB) dla Windows XP lub Windows 7; 1GB pamięci RAM (rekomendowane 2GB) dla Windows Vista lub Windows 8
  • Wymagana przeglądarka Google Chrome
  • Adobe® Flash® Player 11.3 dla wszystkich użytkowników (organizatorów, prezenterów, uczestników i administratorów). Dostępne porty 1935, 443 i 80

Zobacz także

Aktualności

Najnowsze wiadomości Business Assurance

Wyszukiwarka szkoleń

Znajdź interesujące Cię szkolenie

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze informacje z branży certyfikacji

O DNV GL - Business Assurance

Akredytowana jednostka certyfikująca