Co zyskujesz
Szkolenie ma na celu zapoznanie z wymaganiami normy BRC/IoP GLOBAL STANDARD for packaging and packaging materials, która służy do zbudowania systemu minimalizującego wszelkie zagrożenia dla żywności, których źródłem może być opakowanie. Liczne przykłady z różnych firm wytwarzających opakowania pozwalają na efektywne przyswojenie wymagań i zastosowanie ich w praktyce.
Odbiorcy szkolenia
Szkolenie skierowane jest do osób odpowiedzialnych za system zarządzania w firmie branży opakowaniowej, którzy mają zadanie zbudować system gwarantujący, że opakowania są bezpieczne dla żywności i konsumenta.
Zawartość szkolenia
- Konstrukcja i wymagania normy
- Elementy systemu zarządzania jakości i HACCP oraz specyficzne wymagania BRC/IoP.
- Określenie kategorii ryzyka dla producenta opakowania i wybór właściwych wymagań
- Zidentyfikowane przez BRC/IoP zagrożenia i zasady ich nadzorowania
- Zasady prowadzenia audytu wg BRC/IoP
- Raport z oceny wg BRC/IoP, klasyfikacja spostrzeżeń: niezgodności, obserwacje i zasady certyfikacji