DNV GL w Polsce

Wymagania normy ISO 22000:2005

Szkolenie jest kierowane do osób zajmujących się wdrożeniem, utrzymywanie oraz okresową oceną systemu HACCP. Obejmuje tematykę ostatnich zmian w prawodawstwie UE a także wskazuje jak skutecznie wdrożyć elementy systemu zarządzania w system HACCP. Ma pomóc przekształcić system HACCP oparty na Codeksie Alimentarius w skuteczne narzędzie zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Kontakt:

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

TAK

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

ZAPISZ SIĘ
UDOSTĘPNIJ:
DRUKUJ:
Partner with DNV GL

Training Information

  • Długość szkolenia:

    1 dzień

  • Cena:

    600 zł netto

  • Dodatkowe informacje:

    Do ceny szkolenia należy doliczyć 23% podatku VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. Cena obejmuje koszty: materiałów szkoleniowych, wydania zaświadczenia, przerw kawowych oraz obiadu.

Co zyskujesz

Ma na celu zapoznanie z wymaganiami normy ISO 22000:2005. Przede wszystkim jednak zwraca uwagę na zmieniające się zagrożenia dla firm branży spożywczej na globalnym rynku, wskazuje na możliwości efektywniejszego wykorzystania zasobów ukierunkowanych na dbanie o bezpieczeństwo żywności. Omawia także tematykę identyfikowalności w łańcuchu żywnościowym. Firmy do jakich kierowane jest szkolenie to producenci żywności, ale także firmy produkujące dodatki, firmy świadczące usługi dla sektora spożywczego. Szkolenie jest przeznaczone dla wszystkich firm uczestniczących w procesie "od pola do stołu".

Odbiorcy szkolenia

Szkolenie skierowane jest do osób odpowiedzialnych za system zarządzania bezpieczeństwem żywności posiadających wiedzę z zakresu systemu HACCP pragnących przekształcić lub udoskonalić swój system opierając się na metodologii zarządzania ryzykiem.

Zawartość szkolenia

  • Rola firmy spożywczej na globalnym rynku oraz nowe wymagania prawa
  • Kontrola bezpieczeństwa żywności czy działania prewencyjne - koszty / zyski
  • HACCP w oparciu o identyfikację i analizę ryzyka - dlaczego identyfikacja i zarządzanie ryzykiem jest kluczowe dla bezpieczeństwa żywności
  • Identyfikacja / identyfikowalność - elementy wymagane przez prawo i skutecznie wspierające wiarygodność systemu
  • Jak skutecznie zarządzać systemem wykorzystując elementy planowania, weryfikacji walidacji i doskonalenia